Creation: Free Design

6 oktober

Online-seminar diepe geothermie

Online
Geothermie is geen nieuwe uitvinding, maar wordt in de agrofoodsector nog niet als standaard energiebron gebruikt. Welke rol kan diepe geothermie vooral voor de tuinbouw in de Duits-Nederlandse grensregio spelen?
DAGO-voorzitter Radboud Vorage is een van de sprekers. Zie voor meer informatie www.agrobusiness-niederrhein.de/events

6 en 7 oktober

Cursus Geothermie

Amersfoort
Wat komt er kijken bij een aardwarmteproject?  Leer van specialisten alles over een eerste haalbaarheidsverkenning, het geologisch onderzoek, vergunningverlening, realisatie en exploitatie, o.l.v. Henny Cornelissen (Well Engineering Partners) en Wouter van Leeuwen (IF Technology).

Lees meer

7 - 8 oktober

8th European Geothermal Workshop

Online
The European Geothermal Workshop is a research-focused venue for students, scientists, and industry members to discuss new approaches, methods, and data pertaining to geothermal reservoirs, geothermal energy exploitation, and related topics.
Read more

8 oktober

Crossing Bridges: Reinventing heat supply

Nieuwegein
In the process of moving away from fossil fuels, what will the heat transition going look like? How large is the role of district heating and local and regional heat networks going to be, and to what extent will it be used in horticulture en industry? This will be the center of discussion in our next event of the Energy Reinvented Community.
Read more

 

9 oktober

Op 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag doen duizenden scholen mee aan een duurzame actie.
Ook een duurzame activiteit organiseren voor het onderwijs? Lees op www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl

12 oktober

Klimaatdag

Online
De Klimaatdag is de aftrap van de Nationale Klimaatweken. Die lopen van 12 oktober tot en met 6 november. In deze periode vinden meer evenementen plaats, zoals webinars, debatten, bedrijfsbezoeken, hulp voor huizenbezitters met zonnepanelen en het isoleren van hun woning, duurzame speurtochten of andere buitenactiviteiten voor kinderen in de herfstvakantie. Kijk op www.nationaleklimaatweken.nl voor meer informatie.

13 oktober

Webinar Slimme warmtenetten en systeemintegratie

Online
In dit webinar van Stichting Warmtenetwerk en WarmingUP wordt vertelt over slimme warmtenetten en systeemintegratie. Lees verder

 

13 oktober

Dag(en) van de Omgevingswet

Online

De Dag van de Omgevingswet is dit jaar een online congres met meer dan 30 online sessies tussen 1 en 13 oktober.
De NVDE organiseert, samen met Pels Rijcken, op 13 oktober een energie-themadag binnen het programma van de Vereniging voor Milieuprofessionals (VVM), met drie eigen deelsessies.

Lees verder

14 oktober

Webinar toezichtsarrangement van SodM

Online - 14.00 - 15.00 uur
Op 1 juli 2020 heeft Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) het nieuwe 'Toezichtsarrangement Geothermie' gepubliceerd. Platform Geothermie en SodM hebben op dinsdag 15 september een online webinar georganiseerd over dit onderwerp. Er blijkt meer interesse te zijn. Daarom organiseren Platform Geothermie en SodM een extra webinar op woensdag 14 oktober van 14.00 tot 15.00 uur. We nodigen vooral ook niet-deelnemers uit om deel te nemen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de informatie over het nieuwe toezichtsarrangement breed beschikbaar is. Meld je aan door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

18 - 23 oktober

GRC 2020 Virtual Annual Meeting

Online
The meeting will take place October 18 – 23, 2020 in an online and on-demand format that brings together people from all aspects of the geothermal industry.
grc2020.mygeoenergynow.org

26 oktober, 2, 9 & 16 november

Energeia Energy tour

Diverse locaties en online

De Energeia Energy Tour: vier hybride bijeenkomsten waar een kleine club mensen fysiek aanwezig is, en de meerderheid op afstand online meekijkt. Op een relevante locatie zal gedurende een middag in drie sessies een actueel thema worden uitgediept. De tour start na de herfstvakantie op 26 oktober.

Zie voor meer informatie fdbusiness.swoogo.com/Energy-Day-2020

27 en 28 oktober

Veldbezoeken seismisch onderzoek SCAN

Omgeving Utrecht

Met EBN organiseren we voor deelnemers van het Platform twee veldbezoeken om te zien hoe het seismisch onderzoek van SCAN in zijn werk gaat. Naast de eerder geplande 27 oktober die vol zit, gaan we ook op woensdagochtend  28 oktober met een groepje het veld in. Het veldbezoek zal in de buurt van Utrecht zijn. Wil je meer infomatie? Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

9 - 13 november

Digital German Geothermal Congress 2020

Online
The German Geothermal Association invites geothermal energy experts from science and industry to exchange knowledge and network at the Digital German Geothermal Congress from 9th - 13th November 2020
Read more

10 november

Fueling the Future Summit

Rotterdam of online
Waterstof wordt gezien als een cruciale succesfactor voor de overgang naar een net zero wereld in 2050. Wat moeten we doen om de waterstofeconomie te versnellen? Praat en beslis mee op de 2e editie van Fueling the Future Summit.

www.fuelingthefuturesummit.com

24 november

Symposium Bodem Breed

Zeist
Het Symposium Bodem Breed stond gepland voor donderdag 9 april a.s., maar wordt verzet naar 24 november 2020. Deze dag vinden diverse themasessies plaats. Eén van de thema's is 'Energie uit de bodem', waarbij de sessie 'Geothermie en Hoge Temperatuur Opslag (HTO): stap voor stap' ons o.a. leert hoe we de diepe ondergrond van een gemeente zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken voor geothermie. Eén van onze platform-deelnemers, IF Technology, levert een bijdrage aan deze sessie.

Lees meer...

26 - 27 november

Het Nationaal Warmte Congres

IJsselhalle Zwolle of virtueel
Tijdens het Nationaal Warmte Congres op 26 november krijg je antwoord op alle vraagstukken die op je pad komen. Esther Prijs en Diederik Samsom vertellen o.a. over de voortgang van de klimaattransitie in Nederland en Europa. Wat zijn de gevolgen van COVID-19 en hoe werken we aan een duurzaam herstel?

Zie voor meer informatie www.euroforum.nl/energie/warmtecongres

3 december

CO2 Conferentie

Regio Rotterdam
Begin december staat in het teken van de verduurzaming van de industrie en het bereiken van de CO2-doelstellingen.
O.l.v. energie-expert Remco de Boer wordt ingegaan op de klimaatambities en de huidige staat ervan, zowel vanuit de overheid als de industrie zelf

Lees verder

 

16, 17 & 18 maart

Duurzaam verwarmd beurs

Haarlemmermeer
Duurzaam verwamd is een vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken. Het is de plek voor vakmensen die meer willen weten over de nieuwste en relevante informatie over duurzame verwarming.
Platform Geothermie verzorgt tijdens de vakbeurs een inleiding over aardwarmte.
Lees meer